Elena Udrea, după ce premierul Victor Ponta a deschis FOTE 2013: „Important este ca la final să vedem cine a construit și cine demolează”

Elena Udrea, după ce premierul Victor Ponta a deschis FOTE 2013: Important este ca la final să vedem cine a construit și cine demolează
Publicat: 17/02/2013, 20:45
Actualizat: 28/09/2018, 20:20

Festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a început, duminică seară, cu intonarea imnului național și cu parada delegațiilor țărilor participante, la eveniment asistând fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European are loc, duminică seară, pe arena Liceului cu Program Sportiv „Ion Țiriac” din Brașov.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național de către corul de copii Unison.

Președintele Comitetului de Organizare EYOWF 2013, George Scripcaru, primarul Brașovului, a deschis seria discursurilor oficialităților. De asemenea, s-au adresat publicului președintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, dar și președintele Comitetului Olimpic Internațional, Jacques Rogge.

Ulterior, premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisă ediția de iarnă a FOTE.

„Îmi revine deosebita onoare de a declara deschisă a unsprezecea ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European”, a spus Ponta atât în limba română cât și în limba engleză.

La festivitatea de deschidere a FOTE participă fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea, senatorul Petre Roman, președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, precum și Ion Țiriac și președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO) și, totodată, fondatorul Festivalului Olimpic al Tineretului European, Jacques Rogge.

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, înainte de începerea ceremoniei, că organizarea acestui festival „demonstrează că s-au meritat trei ani de critici pe care i-a primit”.

„Asta demonstrează că s-au meritat trei ani de critici pe care i-am primit și important este ca la final să vedem cine a construit și cine demolează”, a spus Udrea.

Udrea a precizat că următorul ei obiectiv este să câștige șefia PDL.

Grecia, țara unde s-au născut Jocurile Olimpice, a deschis parada celor 45 de țări participante, iar sportivii au prezentat steagurile în ordine alfabetică.

România, în calitate de țara gazdă a intrat ultima pe stadion, iar tricolorul a fost purtat de schiorul fondist Pripici Florin Daniel, multiplu medaliat la Campionatele Europene la U18.

Imediat după discursuri a fost arborat drapelul olimpic, timp în care s-a intona pentru prima dată în istoria României și a Brașovului imnul olimpic.

Ulterior, a fost aprinsă Flacăra Olimpică, purtată dinspre curtea interioară a Primăriei către Arena Liceului cu Program Sportiv „Ion Țiriac” de către patru sportivi: Sasu Iulia Maria, Dudu Nicolae, Vlad Ionescu și Pâtea Sorin Iulian.

Flacăra Olimpică a fost aprinsă de campionul olimpic la sabie Mihai Covaliu.

În final, sportivii, arbitrii și antrenorii, vor depune jurămantul pe scenă.

Seara se va încheia cu un program artistic, care va cuprinde două concerte, Inna și Sensor, dar și un joc de lasere și lumini.

Primăria a amplasat un ecran gigant de 24 de metri pătrați în Piața Sfatului astfel încât turiștii și brașovenii care nu pot intra pe arena Liceului Sportiv să poată vedea live festivitatea.

Pentru buna desfășurare a evenimentului s-a luat decizia restricționării circulației rutiere în centrul Brașovului, între orele 17.30 – 23.00.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediție, se desfășoară în Brașov, Râșnov, Predeal, Cheile Grădiștei – Fundata, în perioada 17 – 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat în România participă 900 de sportivi și 600 de membri ai delegațiilor, din 45 de țări.

Se vor întrece 559 de băieți și 351 de fete astfel: 182 de concurenți la schi alpin, 147 de concurenți la biatlon, 162 de concurenți la schi fond, 86 de concurenți la săriturile cu schiurile, 91 de concurenți la snowboarding, 50 de concurenți la patinaj artistic, 62 de concurenți la patinaj viteză și 120 de concurenți la hochei pe gheață.

Participanții la FOTE sunt cazați la Poiana Brașov, în „satul olimpic” special amenajat, din care fac parte șase hoteluri.

Pe perioada desfășurării competiției, toate cele șapte pârtii din Poiana Brașov (Bradul, Drumul Roșu, Kanzel, Lupului, Stadion, Sulinar și Subteleferic) vor rămâne deschise. De asemenea, vor funcționa toate instalațiile de transport pe cablu. Vor exista însă restricții pentru turiști în partea superioară a pârtiei Lupului, care va fi destinată antrenamentului sportivilor, și în partea inferioară a pârtiei Subteleferic, unde se vor avea loc probele de schi alpin.

Peste 1.000 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor asigura, zilnic, ordinea și liniștea publică la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Primăria municipiului Brașov, împreună cu Comitetul de Organizare FOTE și cu sprijinul Regiei Autonome de Transport (RAT) Brașov, anunța că elevii și studenții brașoveni vor avea acces gratuit la competițiile sportive desfășurate în cadrul FOTE.

De asemenea, numărul de autobuze care circulă între Brașov și Poiana Brașov va fi suplimentat pe durata desfășurării Festivalului Olimpic al Tineretului European, iar în perioada 14 – 23 februarie, la cererea organizatorilor FOTE, Regia Autonomă de Transport (RAT) Brașov a înființat o linie de transport special în stațiune pentru participanții la competiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Atleții Coreei de Sud au fost prezentați drept nord-coreeni la Jocurile Olimpice